SPIKE STEEK

foto Inicio

Als je al bekend bent met de basissteken van het haken, en als je graag je haakwerken een beetje wilt opfleuren, is deze gemakkelijk en aantrekkelijke steek, waarmee je op een originele manier wat kleur aan je project toe kan voegen, net iets voor jou: spike steek!

foto 1

Voor deze tutorial heb je nodig: een 5mm haaknaald, en in dit geval hebben we 3 bollen van ons Pima Katoen in verschillende kleuren gebruikt.

Dit is een leuke en simpele haaksteek. Om deze steek te maken is het handig om de volgende technieken te kennen:

Om te beginnen haak je een meervoud van 6 lossen + 2 extra lossen zodat je een steek hebt voor de rand aan beide kanten.

foto 2

Toeren 1 tot en mer 6: haak een vaste steek in alle steken.

foto 3

Toer 7: nadat je 6 toeren het gehaakt, wissel je van kleur om met de spike steek te beginnen. Haak een losse met de nieuwe kleur en je bent klaar om te beginnen.

foto 4

1.Steek de haknaald in de volgende steek en haak er een normale vaste steek in.

foto 5

2. Om de tweede steek te haken, ga twee toeren naar beneden en steek je haaknaald in je werk om hier een vaste steek in te haken.

foto 6

3. Om de derde steek te haken, ga je drie toeren naar beneden en steek je haaknaald in je werk om hier een vaste steek in te haken.

4. Blijf op deze manier verder haken om de volgende 3 steken te haken, waarbij je respectievelijk steeds 4, 5 en 6 toeren naar beneden gaat.

foto 7

Als je eenmaal deze 6 steken gehaakt hebt, herhaal je stappen 1 tot en met 4 tot je 1 steek over hebt, en in deze steek haak je een normale vaste steel.

foto 8)

Toeren 8 tot en met 13: haak een vaste steek in alle steken.

foto 9

Toer 14: Wissen van kleur en herhaal toeren 7 tot en met 13.

foto 10

In deze tutorial hebben we drie verschillende kleuren gebruikt zodat je goed het contrast kon zien bij het maken van de spike steek, maar als je deze steek eenmaal onder de knie hebt, kan je zo veel of zo weinig kleuren gebruiken als je wilt, of het design groter of kleiner maken met minder of meer toeren, of het zelfs mixen met andere types haaksteken. Er zijn geen limieten!

We dagen je uit om je creativiteit te gebruiken en het met ons te delen!

We vinden het altijd tof om jullie creaties te zien op social media, met behulp van de hashtag #WeAreKnitters.