Hoe haak je bloemen rand

Total
55
Shares

 

 

Bij haken is het makkelijk om verschillende soorten randen te maken om je werkstuk een unieke afwerking te geven. In deze post leren we je hoe je een bloemenrand kan maken, die je kan gebruiken bij omslagdoeken, sjaals of zelfs een mand. Het materiaal wat we in het voorbeeld gebruiken is The Pima Cotton in de kleur zalm en een 5 mm crochet hook.

Het niveau voor deze steek is gemiddeld.Om de instructie te kunnen volgen moet je de volgende steken kennen:

Het geeft niet als je deze steken nog niet kent. Kijk op de We Are Knitters website, waar je tutorials voor veel van deze, en ander steken, kan vinden.

Deze rand wordt over 2 toeren gehaakt. Zodra je het werkstuk af hebt waar je de rand aan wil maken, haak toeren 1 en 2 als volgt ( voor je mooiste rand raden we aan dat je werkstuk een veelvoud van 6 steken heeft) :

Toer 1: bevestig de draad door een halve vaste in de eerste steek te maken. * haak 5 lossen, sla 2 steken over en haak 1 vaste*. Herhaal van * tot* tot het eind van de toer.

Toer 2: *Haak 3 losse en dan 1 vaste in de lossenlus van de vorige toer.

Haak 4 lossen, 3 samengehaakte stokjes in de zojuist gehaakte vaste en je hebt het eerste bloemblaadje van je bloem.

Haak 5 lossen, haal dan de haaknaald uit de lus, steek de haaknaald in de ruimte boven de 3 samengehaakte stokjes en daarna weer in de laatste losse, sla de draad om en haal deze door de 2 steken op je haaknaald, waardoor je een cirkel maakt.

In deze cirkel maak je de bloemblaadjes van je bloem. Om de bloemblaadjes te haken, ** Haak 3 lossen, haak 2 samengehaakte stokjes, haak 3 lossen, 1 halve vaste** Herhaal nog 2 keer van ** tot **

Je hebt nu 4 bloemblaadjes. Om het 5e bloemblaadje te maken, haak je 3 lossen, 3 samengehaakte stokjes.1 halve vaste in de volgende lossenlus van de vorige toer*

Om de rest van de bloemen te maken, herhaal je van * tot * tot het eind van de toer.

Zoals je ziet, is het niet heel moeilijk en geeft het een heel mooi resultaat. Probeer het met verschillende garens en kledingstukken, handtassen, sjaals, omslagdoeken…. Vergeet niet om veel foto’s te maken en ons te taggen met de hashtag #weareknitters.

You May Also Like