Hoe haak je 3 stokjes samen

 

Een van de mooie dingen van haken is dat als je de basis kent, je combinaties kunt maken om textuur en ontwerpen te maken. Een van de meest gebruikte technieken is het samenhaken van 3 stokjes.We gebruiken in dit voorbeeld grijs Pima Cotton en een 5mm haaknaald.

Als je steken samenhaakt ben je normaal aan het minderen. Maar als je meer dan twee steken in dezelfde steek maakt, ontstaat er een driehoek, die je kan gebruiken om bloemblaadje of kant te maken in je kleding. We gaan nu in op de techniek en dan hoe je het kan toepassen in je eigen ontwerpen.

Om drie stokjes samen te haken, sla je de draad om de naald.

Steek de haaknaald in de steek aangegeven in het patroon. Sla de draad weer in de naald en haal deze door de steek, je hebt nu drie lussen op je naald.

*Sla de draad om de naald en haal deze door de eerste twee lussen.*

Je hebt nu twee lussen op je naald.

Sla de draad weer om de naald en steek deze in de volgende steek, sla de draad om en haal deze door de steek. Je hebt nu vier lussen op je naald.

Herhaal van * tot *. Je hebt nu drie lussen op je naald.

Sla de draad weer om de naald en steek deze in de volgende steek, sla de draad om en haal deze door de steek. Je hebt nu vijf lussen op je naald

Herhaal van * tot *. Je hebt nu vier lussen op je naald.

Sla de draad weer om de naald en haal deze door de overgebleven lussen. Je hebt nu drie stokjes samen gehaakt.

Deze techniek kan je ook gebruiken om 2, 3 of 4 steken samen te haken. Het idee is om de steken niet helemaal af te maken en ze daarna als één steek samen te haken. Hierdoor krijg je een driehoekige vorm die je kan gebruiken om steken te meerderen. Je kan deze steken ook heel goed gebruiken om een blaadjes effect te maken, door de steken in dezelfde steek te maken inplaats van in verschillende steken.

We hopen dat je nu geleerd hebt hoe je deze steek in je eigen ontwerpen kan gebruiken.Maak veel foto’s en zet ze op Social Media met de hashtag #weareknitters.