Hoe naai je haakwerk aan elkaar

Imagen: foto-1


Het aan elkaar zetten van onderdelen kan een moment van paniek veroorzaken– helemaal met haakwerk. We zijn altijd bang dat de naad te zichtbaar is, of dat het niet mooi is. Vandaag laten we je zien hoe je een perfecte naad in je haakwerk maakt. Deze techniek kan je bij gehaakte kledingstukken én bij het aan elkaar zetten van de bekende granny vierkantjes.

Imagen: foto-2


Voor deze stap-voor-stap instructie, gebruiken we een 5 mm haaknaald, een bol van onze glad en lichtgewicht garen The Baby Alpaca en een van onze stopnaalden.

Imagen: foto-3


Voor deze instructie hebben we twee proeflapjes gemaakt van dezelfde maat. Als je klaar bent met haken, laat je éen draad hangen die lang genoeg is om de delen aan elkaar te zetten. Haal deze draad door de stopnaald.

Imagen: foto-4


Leg nu de twee delen die je aan elkaar wil zetten met de goede kanten tegen elkaar en de laatste toer boven.

Nu gaan we de naad maken. We hebben een video gemaakt, zodat je kan zien hoe het werkt:

Zoals je kan zien, het duurt niet lang om twee gehaakte delen aan elkaar te zetten en een mooie naad te krijgen.

Imagen: foto-5


De kunst is om het gelijkmatig te doen en telkens een steek van het voorste deel aan een steek van het achterste deel te zetten. Als je ze netjes gelijk op verwerkt, wordt de naad heel mooi.

n

Imagen: foto-6


We hopen dat deze stap-voor-stap je angst voor naaien wegneemt. Met deze eenvoudige aanwijzingen, kan je alle kleding zonder problemen in elkaar zetten. Vergeet niet om je volgende werkstuk met ons te delen op social media met de hashtag #weareknitters 🙂 Tot de volgende keer!