Mouwen Aannaaien

Total
9
Shares
Photo 1

Steek je hand op als je ooit een project hebt gebreid, je favoriete trui, die je al tijden wilde breien, en … als je hem eindelijk af hebt … moet je de mouwen nog aannaaien en de zomen nog dichtmaken. Irritant, he? Daar naast weet je nooit zeker of de naden er goed uit komen te zien of niet. In deze tutorial laten we je zien hoe je de mouwen perfect aannaait.

Photo 2

Voor deze stap-voor-stap tutorial hebben we een stopnaald en een bol van onze fijne Petite Wool gebruikt. Laten we beginnen!

Photo 3

Voordat je begint met naaien, leg je het lijf en de mouw voor je uit, met de goede kant naar boven.

Photo 4

Vind het midden van de mouw en plaats daar een stekenmarkeerder. Dit is de steek waar je begint met naaien: eerst naai je van het midden naar links en dan van het midden naar rechts, in twee delen.

Onthoud ook dat het midden van de mouw gelijk moet liggen aan het midden van de schouder, of de schoudernaad als je breiwerk die heeft.

Haal nu de draad door de naald en begin met naaien. We raden aan om een lange draad te gebruiken, zodat je de hele mouw in een keer kunt aannaaien. We hebben een video gemaakt zodat je kunt zien hoe makkelijk het is om een mouw vast te zetten.

Zoals je kunt zien is het aannaaien van de mouw hartstikke makkelijk. Je hoeft alleen maar aandacht te besteden aan een paar kleine details:

  • Beginnend bij de mouw steek je de naald van achter naar voor in het breiwerk, door de middelste steek die je gemarkeerd hebt.
  • Steek nu de naald in de eerste toer van de trui, en haal de naald weer omhoog in de volgende toer.
  • Ga terug naar de mouw en steek de naald terug in dezelfde steek als waar je begin, van voor naar achter, en haal de draad door de steek. Aan het einde van deze stap kun je zien dat je een “V” hebt gemaakt.
  • Ga nu terug naar het lijf van de trui en haal de naald door de laatste toer die je genaaid hebt. In plaats van dat je de naald door de steek van de volgende toer haalt, sla je een toer over zoals aangegeven in deze foto:
Photo 5

  • Ga terug naar de mouw en steek de naald opnieuw in de laatste steek die je genaaid hebt en haal de draad door de volgende steek.

Herhaal deze stappen totdat je de helft van de mouw hebt vastgenaaid. Ga dan verder vanaf het midden aan de andere kant van de mouw, met de draad die je had overgelaten.

Photo 6

En hier heb je je perfect aangenaaide mouw!

We hopen dat deze stap-voor-stap tutorial voor het aannaaien van mouwen je heeft geholpen, en het klusje iets makkelijker heeft gemaakt. We zien graag je resultaten op sociale media met de hashtag #weareknitters. Tot de volgende keer!

You May Also Like