Hoe zet ik de mouwen aan een trui.

Total
72
Shares

We weten dat het breien van je eerste trui best een uitdaging is, daarom zijn onze WAK paketten  ontworpen om het je makkelijk te maken door pakketten aan te bieden in verschillende moeilijkheidsgraden en natuurlijk veel verschillende ontwerpen!

Nadat je alle onderdelen gebreid hebt, wordt het tijd om alles in elkaar te zetten, de laatste uitdaging. Het is erg belangrijk dat je dit goed doet zodat je werkstuk er perfect uitziet. Of je nu je eerste trui maakt of dat je al een ervaren breister bent, we laten je vandaag zien hoe je de mouwen aan je trui zet met een onzichtbare steek.Volg de aanwijzingen in de video:

Nadat je het voor en achterpand bij de schouders aan elkaar hebt gezet (je kan deze onzichtbare naad gebruiken), is het tijd om de mouwen aan de panden te zetten.

Pak een van de mouwen en leg het naast het lijf met de schoudernaad in het midden van de mouw, beide met de goed kant boven We gebruiken de steken net onder de bovenrand van de mouw samen met die van de zijkant van de trui, dus kijk goed naar de video. Klaar? Rijg een draad door je borduurnaald, gebruik hetzelfde garen en kleur als dat van je trui en begin. (in de video gebruiken we een afwijkende kleur, zodat je goed ziet waar je de naald moet insteken).

  1. Steek de borduurnaald van achter naar voren in de eerste steek onder de rand van de mouw.
  2. Zoek daarna de horizontale draad die de eerste steek en de tweede scheidt op het lijf en steek je borduurnaald onder die draad van de ene kant naar de andere, de draad zit op deze manier achter de horizontale draad.
  3. Steek de naald terug in dezelfde steek van de mouw waar de draad in stap 1 uitkomt.
  4. Ga achterlangs naar de volgende steek van de mouw, we volgen zo horizontaal alle steken van de mouw.

Herhaal stap 1 tot en met 4 totdat de hele mouw aan het lijf vast zit. Trek de draad niet te strak aan zodat je kan zien dat het goed gaat.

Als de hele mouw vast zit, trek je met behulp van de naald en je vingers de steken vaster, je ziet dan hoe ze verdwijnen en de naad mooi strak wordt.

Je hoeft  nu alleen de mouw nog maar dubbel te vouwen en de mouw en zijnaden dicht te naaien!

Zoals je in de video kunt zien, hebben we, in een paar simpele stappen, laten zien hoe we twee gebreide stukken aan elkaar kunnen zetten, met behulp van een onzichtbare steek in twee verschillende richtingen.

Heb je deze manier al eens gebruikt? Laat het ons weten!

Wil je ons je gebreide WAK trainee en andere werkstukken laten zien? Tag je foto’s op Instagram met @WeAreKnitters en #WeAreKnitters en maak kans om door ons gerepost te worden!

You May Also Like