Tips voor het opzetten van heel veel steken

 

Moet ik 100 steken opzetten? Ah! Nee! 250 steken?!!! Het zorgt ervoor dat ik al wil opgeven voordat ik begonnen ben. Waarschijnlijk raak ik toch de tel kwijt en moet ik weer opnieuw beginnen. Er moet een betere manier zijn.

 

Ja, die is er, en we zullen je deze makkelijke en praktische manier op steken op te zetten laten zien. Zelfs als we rustig willen werken aan een project, zijn er altijd afleidingen, de telefoon, de TV, iemand die je iets vraagt… Maak je geen zorgen, met deze techniek kan je steken opzetten zonder steeds te hoeven tellen en opnieuw te hoeven beginnen.

 

Om te beginnen moet je eerst uitrekenen hoeveel garen je nodig gaat hebben. Als je veel steken moet opzetten en verkeerd berekent hoeveel garen je nodig hebt, moet je opnieuw beginnen. Dus, neem je garen en wikkel het 10, 20, 50 keer losjes om je breinaald.

 

Alt=eerste stap om veel steken op te zetten

 

Dit wordt een voorbeeld om te helpen met berekenen hoeveel garen je nodig hebt. Ontwikkel de draad en, met behulp van deze lengte, bereken hoeveel garen je nodig hebt. In andere woorden, gebruik deze lengte draad als een voorbeeld van je steken voor het project. Moet je 100 steken opzetten? Wikkel dan de draad 25 keer om je naald heen, ontwikkel het en je hebt de hoeveelheid garen die je nodig hebt. Met dit stuk meet je 4 gelijke lengtes uit. Als je dit gedaan hebt begin je met opzetten. Laat altijd een klein beetje extra draad over zodat je zeker weet dat je genoeg hebt.

 

Alt=tweede stap om veel steken op te zetten

 

Als je begint met opzetten en moet tellen, gebeurt het snel dat je de tel kwijtraakt en weer opnieuw moet beginnen. Een handige tip is om stekenmarkeerders te plaatsen zodat je niet hoeft te blijven tellen. Je kunt iedere 10 of 20 steken een markeerder plaatsen. Kies een getal wat voor jou makkelijk is om te onthouden en dat wat een percentage van het totaal aantal steken is.

 

Alt=tweede stap om veel steken op te zetten