Hoe haak je de schelpensteek

Total
8
Shares

Photo 1

Soms is het een fijne verassing om te zien hoe verschillende combinaties van haaksteken zo mooi en veelzijdig bij elkaar komen. In deze stap-voor-stap tutorial laten we je zien hoe je de schelpensteek haakt – dit creëert een golvend patroon met een maritieme look, perfect voor je winterkleding en accessoires.

Photo 2

Voor deze tutorial hebben we een 7mm haaknaald en een bol van onze Petite Wool gebruikt.

Voor het beginnen is het goed om de volgende steken te kunnen doen:

Photo 3

Om deze steek te haken, moet je eerst een aantal steken lossen. Haak 6 losse steken + 1 extra losse.

Photo 4

Toeren 1 en 2: Haak een vaste steek in iedere steek. Als je bij het einde van de toer bent haak je 1 losse om de volgende toer mee te beginnen.

Toer 3: Begin de toer met 1 vaste steek. Nu gaan we de schelp maken.

Photo 5

*Je begint de schelp altijd in de laatste steek die je gehaakt hebt.

Photo 6

Haak 3 lossen.

Photo 7

Haak vervolgens 4 stokjes, maar sluit ze niet af (sla de laatste stap van de steek over).

Photo 8

Als je het vierde stokje haakt, sluit je deze steek samen met alle andere stokjes op je haaknaald.

Photo 9

Sla 3 steken over, haak 3 vaste steken.*

Photo 10

Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Haak 1 losse om de volgende toer mee te beginnen.

Photo 11

Toeren 4, 5 en 6: Haak een vaste steek in iedere steek, en haak een losse aan het einde van de toer om de volgende toer mee te beginnen.

Photo 12

Toer 7: Haak 4 vaste steken, *maak een schelp, haak 3 lossen, haak 4 stokjes, sluit de stokjes samen, sla 3 steken over, haak 3 vaste steken*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Haak 1 losse om de volgende toer mee te beginnen.

Photo 13

Toeren 8, 9 en 10: Haak een vaste steek in iedere steek, en haak een losse aan het einde van de toer om de volgende toer mee te beginnen.

Photo 14

Vanaf hier herhaal je toeren 3 tot en met 10 totdat je de gewenste hoogte hebt.

We hopen dat je deze stap-voor-stap tutorial nuttig en leuk vond. Onthoud dat als je de schelpen meer gedefineerd wilt hebben, je een ander gewicht garen kunt kiezen, en je zult zien dat dit een erg interessant effect en definitie creëert. Vergeet niet om je projecten met deze steek met ons te delen op social media met de hashtag #weareknitters. We zien ze altijd graag. Tot de volgende keer!

You May Also Like

Hoe haak je in het rond

Als je ooit verliefd bent geworden op de kleuren en vorm van de beroemde granny-vierkantjes of op zomerse tassen gemaakt van dikke katoen die je overal mee naar toe neemt,…
View Post

Hoe haak je een ribbelsteek

  De komende tijd wordt het steeds kouder en zal je lekker warme truien willen aandoen. Met deze deze stap-voor-stap instructie willen we je inspireren. Wie zei dat een ribbelsteek…
View Post