Hoe haak je de granny rimpel steek

Total
1
Shares

Laten we beginnen met haken! Haak een aantal lossen, altijd een meervoud van 18 + 6 extra lossen. Voor dit voorbeeld hebben we Meriwool in twee kleuren gebruikt.

Toer 1: haak 3 stokjes in de zesde losse steek. *[Sla 2 losse steken over en haak 3 stokjes in dezelfde steek] Herhaal nog 1 keer van [ tot ].

Sla 5 losse steken over en haak 3 stokjes in de 6e losse steek. Herhaal nog 1 steek van [ tot ].

Sla 2 losse stelen over. In de volgende losse steek haak je 3 stokjes. Haak 3 losse steken en haak 3 stokjes*.

Herhaal van * tot * tot aan het einde van de toer.

Toer 2: verander van kleur en haak 5 losse steken. Haak 3 stokjes in het volgende gat dat gevormd is door de losse steken van de vorige toer. *[haak 3 stokjes in het gat gevormd door de losse steken van de vorige toer]. Herhaal nog 2 keer van [ tot ]. Sla het volgende gat over en herhaal nog tweemaal van [ tot ] in het volgende gat gevormd door de losse steken van de vorige toer, haak 3 stokjes, haak 3 losse steken en haak 3 stokjes*.

Herhaal van * tot * tot aan het einde van de toer.

Herhaal toer 2 tot je de gewenste lengte hebt bereikt.

Nu kan je je fantasie los laten gaan en zo veel kleuren gebruiken als je wilt, en het deken zo groot maken als je nodig hebt. Vergeet niet om te hashtag #weareknitters te gebruiken op social media.

You May Also Like

Hoe haak je bloemen rand

    Bij haken is het makkelijk om verschillende soorten randen te maken om je werkstuk een unieke afwerking te geven. In deze post leren we je hoe je een…
View Post