Hoe haak je 2-kleurige golfjes

Je hebt vast al heel veel dekens gezien met deze golfjes! Wij stellen voor dat als je een keer een weekend vrij hebt, je begint aan een deken met deze steek. Hij heet ‘golfjessteek’ en we hebben hem hier met 2 kleuren gemaakt, maar je kunt zo veel kleuren gebruiken als je zelf wil. Het is een veelzijdige steek die je kunt gebruiken om een babydeken te haken in pastelkleuren, maar ook voor een moderne deken met felle kleuren. Het gaat snel en wordt niet saai.

 

 

Gemaakt over een veelvoud van 12 steken plus 3 extra lossen. Je kunt elk soort garen gebruiken, maakt niet uit van welk materiaal of welke dikte. Je moet weten hoe je vasten, halve stokjes, stokjes en dubbele stokjes maakt. Maak je niet druk als je niet meer weet hoe dat moet, want dan kun je naar de tutorials kijken in het videogedeelte van onze website. Je hebt dus geen excuus om niet te beginnen aan een deken.

 

We beginnen met een ketting van lossen in kleur A. Maak een veelvoud van 12 lossen plus 3 extra. Voor dit voorbeeld maakten we 24 + 3 lossen. We starten de golf op het laagste punt en gaan naar het hoogste punt.

 

Toer 1: Met kleur A, onthoud dat de 3 extra lossen functioneren als de eerste steek, dus maak je eerste vaste door je haaknaald in te steken in de 4e losse vanaf je naald. Maak *2 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 2 dubbele stokjes, 2 stokjes, 2 halve stokjes, 2 vasten.* Herhaal van * tot * tot het eind van de toer.

 

 

Toer 2: Met kleur B, maak 5 lossen en 1 dubbel stokje. Maak *2 stokjes, 2 halve stokjes, 2 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 2 dubbele stokjes*. Herhaal van * tot * tot er nog 11 steken over zijn. Maak 2 stokjes, 2 halve stokjes, 2 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 1 dubbel stokje.

 

 

Toer 3: Herhaal toer 2 met kleur B.

 

 

Toer 4 en 5: herhaal toer 1.

 

Herhaal toer 1 – 5 tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Daag jezelf uit om duizend kleurencombinaties te maken met het uitgebreide kleurenpalet van We Are Knitters! En vergeet niet om de hashtag #weareknitters te gebruiken op social media.