Wat te doen met je overblijfselen van gehaakte katoenen armband

Imagen: foto-1


Bij We Are Knitters houden we van snelle projecten waarbij je zelfs de kleinste restjes garen kan opmaken. Restjes die je anders zou vergeten, kan je nu voor iets leuks gebruiken. Vandaag leren we je hoe je gehaakte armbanden kan maken met restjes, een project wat je niet veel tijd kost, een leuk voorjaarswerkje en waarmee je die kleine restjes katoen kan opmaken.

Imagen: foto-2


Voor deze stap-voor-stap instructie gebruiken we: een 5 mm haaknaald, een beetje Pima katoen, knopen (die je bijvoorbeeld van kleding knipt die je niet meer draagt), naaigaren, een naainaald en een stopnaald om de eindjes af te hechten.

De enige steken die je voor dit project moet kennen zijn: lossen en vasten.

Imagen: foto-3


We beginnen onze armband met 38 lossen plus 1 extra als begin voor de volgende toer.

Imagen: foto-4


Toer 1: haak 5 vasten, denk er aan dat de extra losse telt als de eerste steek, steek dus je haaknaald in de derde losse vanaf je haaknaald. Haak dan 26 lossen, sla 26 lossen over en haak daarna 6 vasten.

Imagen: foto-5


Toer 2 en 3: haak 1 losse en daarna 5 vasten. Haak 26 lossen, sla de lossenketting van de vorige toer over en haak 6 vasten in de 6 vasten van de vorige toer.

Imagen: foto-6


Knoopsgat toer: In deze toer gaan we het knoopsgat maken voor de armband. Hiervoor haak je: 1 losse, 2 vaste, 1 losse, sla 1 steek over, 2 vasten. Haak 26 lossen, sla de lossenketting over, haak 6 vasten in de vasten van de voorgaande toer.

LET OP: Je knoopsgat wordt bepaald door de maat van je knoop. Wij hebben 1 losse gehaakt omdat de katoen dik is en onze knoop klein. Als je een grotere knoop hebt, haak je 2 lossen en sla je 2 steken over en haak je nog 1 vaste.

Imagen: foto-7


Herhaal toer 2 en 3 nog een keer. Nu is je armband af.

Imagen: foto-8


Weef de losse eindjes met behulp van een stopnaald door je werk.

Imagen: foto-9


We gaan nu de knoop vastzetten. Om te bepalen waar je deze moet vastnaaien zodat hij op de juste plek van het knoopsgat komt, vouw je de armband dubbel zoals je op het plaatje ziet, met de kant van het knoopsgat over de gladde kant. Zodra je de plaats bepaald hebt, steek je daar je naald in de armband zodat je weet waar je de knoop moet vastzetten.

Imagen: foto-10


Naai eerst een paar kleine steekjes voordat je de naald door de knoop steek, zodat de draad goed vast zit.

Imagen: foto-11


Naai de knoop vast.

Imagen: foto-12


Je armband is nu klaar!

Imagen: foto-13


Als je deze stappen herhaalt, kan je er nog meer maken 🙂

We hopen dat je deze stap-voor-stap instructie leuk vond en dat je ons je voorjaarsarmbanden op Social Media laat zien met de hashtag #weareknitters. Tot de volgende keer!