WAT TE DOEN MET RESTJES KATOEN: KLEURRIJKE ONDERZETTERS


Gebeurt het jou ook weleens dat je na een project je restjes garen aan de kant legt omdat je niet weet wat je er mee moet doen? Misschien heb je zelfs een mand vol met honderden verschillende kleurtjes garen verzameld. Waarom  zou je ze niet gebruiken voor een origineel project?

Vandaag gaan we een aantal leuke gehaakte onderzetters maken die je thuis kunt gebruiken, en tegelijkertijd gaan we die voorraad restjes garen een beetje uitdunnen.

Voor dit project hebben we de volgende dingen gebruikt:

Je moet deze technieken kennen:

Begin met een magische cirkel en 12 stokjes, zoals aangegeven in de foto. Als je deze 12 steken gehaakt hebt, sluit je de cirkel met een halve vaste steek.

Toer 1: Haak 3 lossen, haak 1 stokje in de eerste steek. Haak 2 stokjes in iedere steek tot je bij het einde van de toer bent. Sluit de cirkel met een halve vaste steek.

Toer 2: Haak 3 lossen. *haak 2 stokjes in de eerste steek, haak 1 stokje in de volgende steek*. Herhaal van * tot * tot aan het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste steek.

Toer 3: Haak 3 lossen. *haak2  stokjes in de eerste steek, haak 1 stokje in de volgende 2 steken. Herhaal van * tot * tot aan het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste steek. Nu zijn we klaar met de basis!

Om de cirkels concentrisch te maken, steek je de haaknaald in een van de eerste steken van de eerste toer, neem je een draad van een andere kleur aan de achterkant van je werk, en gebruik je de haaknaald om de draad door je werk heen te halen naar voren toe.

Steek opnieuw de haaknaald in de volgende steek, trek de draad van achter naar voor, en haal de draad door de eerste steek, waarbij je de ronde vorm behoudt.

Knip de draad af en begin aan de volgende cirkel in de toer boven de eerste cirkel, waarbij je een andere kleur draad gebruikt. Het is makkelijk, en je zult zien dat er een gaatje zit boven iedere steek dat je kan gebruiken om je op weg te helpen. Herhaal de stappen zoals aangegeven voor de eerste cirkel.

Ga door met het maken van deze concentrische cirkels tot je alle vier de cirkels hebt gemaakt, en dan ben je klaar. Makkelijk he?

Nu is het jouw beurt! Probeer deze onderzetters te maken, of versier ze zoals je zelf wilt, en vergeet niet ons je projecten te laten zien op social media met behulp van de hashtag #WeAreKnitters.