Hoe maak je een onzichtbare naad op de omgekeerde tricotsteek?

Als je je nieuwe trui af hebt, en de tijd is aangebroken om de verschillende delen aan elkaar te naaien, komt deze blogpost handig van pas. We laten je zien hoe je een onzichtbare naad naait op een breiwerk in omgekeerde tricotsteek. Zeg eindelijk gedag tegen zichtbare naden in je breiwerken!

Voor deze tutorial hebben we een bol van onze Petite Wool en een van onze stopnaalden gebruikt.

Het eerste wat we gaan doen is de twee delen naast elkaar leggen. Het is belangrijk dat beide delen hetzelfde aantal toeren hebben, want we zetten van ieder deel steeds één toer aan elkaar vast.

Je weet al dat bij een omgekeerde tricotsteek iedere steek twee delen heeft, de onderkant en de bovenkant, zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven. Bij het naaien neem je steeds de onderkant van de steek van je linkerdeel op, en vervolgens de bovenkant van de corresponderende steek van je rechterdeel.

Let er goed op dat je niet per ongeluk de rand aan de zijkant opneemt, je wilt juist de steek daarnaast opnemen. Op deze manier krijg jee een mooie nette naad in je breiwerk.

Haal de draad door je stopnaald en zet je schrap; we hebben een video gemaakt zodat je het hele proces stap voor stap kan zien.

Makkelijk he? Zo zie je dat het naaien van een onzichtbare naad helemaal niet zo moeilijk is.

We hopen dat deze tutorial handig van pas zal komen als je je breiprojecten in elkaar moet zetten. We geven altijd graag tips voor het verbeteren van je naaiwerk. Vergeet niet om je projecten met ons te delen op social media met behulp van de hashtag #weareknitters. We vinden het altijd tof om te zien hoe je ons garen gebruikt!