TWO OF WANDS

ACHTERGROND

 1. Beschrijf jezelf in 4 zinnen
 2. Ik ben geboren in het midwesten, maar werk nu vanuit New York als designer van gebreide kleding, met een passie voor moderne en trendy DIY breisels. Ik hou van reizen en het verruimen van mijn geest, en als ik één ding zou kunnen doen de rest van mijn leven, naast het werken met wol, is dat een eeuwige student zijn zodat ik mijn dagen lerend over alles en nog wat zou kunnen slijten. Mijn inspiratie haal ik uit mijn reizen, trends en functionaliteit, en ik begin gewoonlijk met een design vanuit een gevoel wat ik wil oproepen. Ik voel me bevoorrecht om een fulltime designer te mogen zijn en mijn ideeën leven in te blazen – er is niets beters dan iemand de mogelijkheid te geven om iets te maken waar ze trots op kunnen zijn en waarvan ze kunnen genieten of aan een geliefde kunnen geven.
 3. Wanneer, hoe en waarom leerde je breien?
 4. Mijn moeder en oma hebben me als kind leren breien. Ik hou van het geven van handgemaakte cadeaus en zonder uitzondering, rond de feestdagen, moesten ze me weer leren hoe ik steken moest opzetten en afkanten, haha. Op een gegeven moment bleef het hangen, en ik begon me serieus bezig te houden met mijn breiwerk en het ontwerpen van mijn eigen stukken in 2008. Vervolgens heb ik mezelf in 2012 leren haken.
 5. Breien of haken? En waarom?
 6. Dat hangt af van het project, denk ik! Ik hou van breiwerk vanwege de manier waarop het valt en de steken die bovenop elkaar een prachtig kleurenspel en ingewikkelde ontwerpen kunnen vormen. Ik ben ook een meer ervaren breier dan een haker, dus dat is waar mijn hoofd als eerst aan denkt. Maar ik hou van de snelheid van haakwerk, de dichtheid en de duurzaamheid voor tassen en interieurstukken. Het maken van vormen is vaak makkelijker met haakwerk, dus dat kan leiden tot echt leuke out-of-the-box ontwerpen.
 7. Waar woon je?
 8. Ik pendel op dit moment heen en weer tussen NYC en upstate NY in de buurt van Woodstock.

COLLECTIE

 1. Wat is je favoriete ontwerp uit je collectie voor We Are Knitters?
 2. Dat is echt een moeilijke keuze, maar ik denk dat ik ga voor de Washed Ashore Sweater. Ik hou echt van al mijn stukken, omdat ik ze ontworpen heb als items die ik zelf zou dragen. De Washed Ashore Sweater is echter nog mooier geworden dat ik van tevoren gedacht had! Het is zo makkelijk om te maken, en het silhouet is simpel en tegelijkertijd dramatisch. Het is zo makkelijk om te dragen en gewoon aan te trekken, maar de unieke vorm maakt het interessant en verfrissend. Ik hou ervan dat het snel te maken is omdat het gehaakt is, maar de gevallen steken die gemaakt zijn met lossen maken het makkelijk te draperen en luchtig, wat moeilijk te bereiken kan zijn met haakwerk. En als laatste, de zachtheid van het WAK Cotton garen maakt het zo moeiteloos cool en comfortabel! J
 3. Wat was je inspiratie voor deze collectie?
 4. Eén van mijn favoriete plekken op aarde is Tulum, Mexico. Het is zo’n super toeristische populaire bestemming geworden, maar ik ging er meer dan 10 jaar geleden voor het eerst heen voordat het een hotspot was. Ik hou van de maagdelijke stranden direct naast de jungle, en ik wilde deze mix van elegantie en wildernis vangen in mijn collectie.
 5. Vond je het We Are Knitters Pima Katoen fijn? Waarom?
 6. Hoe kun je het niet fijn vinden?! Het is het zachtste katoen waar ik ooit mee gewerkt heb en het is er in de mooiste kleuren! Katoen kan vaak zwaar voor je handen zijn om mee te werken, vooral wanneer je ermee haakt, maar dit overtrof al mijn verwachtingen.

WE ARE KNITTERS

 1. Waarvan kende je We Are Knitters?
 2. Ik ken WAK nu al vele jaren en ze zijn echt voorlopers in het modern en trendy maken van handwerken, maar ik leerde ze pas echt kennen toen ze ons eerste Our Maker Life evenement in NYC sponsorden, waar ik de keynote speaker was.
 3. Wat vind je het leukst aan We Are Knitters?
 4. Ik hou van de moderne, frisse kijk op breien en haken die ze hebben bij WAK. Ze hebben prachtige kwaliteit garen en trendy designs dat helpt om deze tijdloze ambachten te introduceren bij een jonger publiek. De (mentale) gezondheidsvoordelen die met deze technieken in verband worden gebracht zijn zo belangrijk in de huidige tijd van fast fashion en een stressvol dagelijks leven.
 5. Waarom heb je besloten met ons samen te werken?
 6. Ik vind het zo leuk om samen te werken met een gelijkgestemd bedrijf vanwege alle bovenstaande redenen! Ik mocht Pepita en Alberto en hun team persoonlijk ontmoeten, en het is geweldig om te werken met zulke fijne mensen achter het merk. Ik denk dat ons publiek veel overlap kent maar het zal leuk worden om al onze volgers aan elkaar te introduceren J
 7. Wat zijn je plannen voor de toekomst?
 8. Ik heb zoveel ideeën voor ontwerpen, er zijn simpelweg niet genoeg uren in de dag! Ik zou het geweldig vinden om mijn collecties voor vrouwen en interieur uit te breiden, en ook meer ontwerpen voor mannen te introduceren in de toekomst. Ik heb daarnaast wat boekideeën en wat sociale initiatieven die ik verder uit zou willen werken. Ik moet eigenlijk alleen uitvogelen hoe ik met mijn tenen moet breien om zo efficiënt mogelijk te worden, haha.