Hoe naai je de mouwen vast met niet-afgekante-steken


Imagen: foto-1


Als breisters houden we van het breien van truien, helemaal van die heerlijk dikke warme truien. Het breit lekker snel en zijn fijne projecten voor in de winter. Het enige vervelende is het afwerken. We kennen allemaal het moment dat je de mouwen er aan moet zetten en denkt dat het goed gaat, tot je ziet dat de naad niet mooi is geworden. In deze instructie laten we je zien hoe je de mouwen aan je trui naait met de steken die je nog niet hebt afgekant. Een perfecte afwerking 🙂

Imagen: foto-2


Voor deze stap-voor-stap instructie, gebruik je een stopnaald en onze Petite Wool.

Imagen: foto-3


Voordat je begint met het vastnaaien van je mouw, zou je werk er zo uit moeten zien zoals op het plaatje: dus zonder één steek af te kanten, gewoon zoals je de laatste naald hebt gebreid. Knip de draad af, zolang dat je de mouw aan de trui kan naaien.

Imagen: foto-4


Om je te helpen bij het naaien en het hele proces makkelijker te maken, rijg je met de stopnaald een andere, afstekende, kleur draad door de steken.

Imagen: foto-5


Hierna leggen we de mouw op het lijf van de trui. Het midden van de mouw moet gelijk zijn met de schoudernaad van de trui en de zijkanten zouden aan weerszijden gelijk moeten zijn.

Nu gaan we het vastnaaien! We hebben een video gemaakt, zodat je het hele proces duidelijk kan zien.

Makkelijk toch?

Hier leggen we nog even kort de stappen uit:

  • Rijg de draad die je aan de mouw had laten zitten door je stopnaald.
  • Steek de naald van achter naar voren door de eerste steek aan de zijkant.
  • Steek hierna de naald door de eerste steek van de eerste naald van het schoudergedeelte van de trui.
  • Ga terug naar de steken van de mouw en steek je naald in dezelfde steek als net, maar nu van voor naar achter en daarna weer van achter naar voren in de volgende steek. Aan het eind van deze stap zou je een “V” moeten hebben gemaakt..
  • Ga weer terug naar de trui en steek de stopnaald door de laatste naald die je net hebt genaaid, hierna ga je niet naar de volgende naald, maar sla je er een over, zoals je in het plaatje hieronder kan zien:
Imagen: foto-6


  • Ga weer terug naar de mouw, steek de naald door dezelfde steek als hiervoor, maar nu weer van voor naar achter en daarna weer van achter naar voor in de volgende steek.

Blijf de stappen hierboven herhalen, tot je de gehele mouw hebt vastgenaaid.

Imagen: foto-7


Nu heb je de mouw vastgenaaid.

We hopen dat deze stap-voor-stap instructie je helpt om de mouwen aan je truien te naaien, nu je gezien hebt dat een mooie naad geen onmogelijke opdracht is. 😉 We zien je graag in de volgende post en tot dan hopen we dat je al je projecten op Social Media met ons deelt met de hashtag #weareknitters.