Wat te doen met je wolresten, versier je kerstcadeaus

 Imagen: foto-1

 

Iedere breister heeft een goedgevulde voorraad garen, vooral wanneer het bijna Kerstmis is en we onze handgemaakte cadeautjes voorbereiden. Nadat je ieder project gebreid hebt, verzamelen we de gevreesde restjes garen die we soms niet kunnen gebruiken voor onze andere projecten. Omdat er niet genoeg over is, of omdat het niet bij de kleuren of garens past die we willen gebruiken. Dus, ga ervoor zitten, en laat ons jou een simpel en praktisch idee laten zien voor je doos met restjes. Je zult iedereen versteld doen staan deze Kerst.

Imagen: foto-2

Voor deze stap-voor-stap uitleg hebben we restjes van onze garens The Meriwool en The Meripaca gebruikt.

Imagen: foto-3

We gebruiken ook labels en doosjes van kraftpapier, touw voor het inpakken, en materialen om de labels te personaliseren. Als je de doosjes wilt verpakken kun je zijde of cadeaupapier toevoegen aan dit lijstje. Rond deze tijd van het jaar kun je vele schattige papiertjes vinden in de winkels. Aan de andere kant, als je het handgemaakte gevoel wilt behouden kun je ervoor kiezen het te laten zoals het is.

Imagen: foto-4

Laten we beginnen met het personaliseren van de labels. Je kunt stempels, stickers, belettering gebruiken…zorg ervoor dat ze extra mooi zijn om te laten zien hoe belangrijk de ontvanger voor jou is.

Imagen: foto-5

Maak pompoentjes in verschillende maten, kleuren en texturen. Het mooie van dit idee is dat je kunt spelen met de verschillende vormen en combinaties. Als je niet weet hoe je ze moet maken, kun je hier een stap voor stap uitleg vinden. Zorg dat je een lang stuk garen overhoudt om de pompoen mee te kunnen vastknopen voordat je het afknipt.

Imagen: foto-6

Zodra je het doosje met je cadeautje hebt, kunnen we het customizen! Begin met het omwikkelen met touw. Je kunt het in vier delen doen (zoals op de foto) of in twee. Maak een knoop en haal één van de strengen door het label. Knoop het opnieuw vast zodat het niet los komt.

Imagen: foto-7

Nu gaan we de pompoentjes erop zetten: neem de strengen rond de pompoen en bindt ze rond het touw.

Imagen: foto-8

Zodra je alle pompoentjes vasthebt, knoop je het touw opnieuw zodat ze in het midden op de doos zitten, bovenop het label.

Imagen: foto-9

Nu hebben we onze gepersonaliseerde doos af, waarbij we restjes garen hebben opgemaakt die we anders niet hadden kunnen gebruiken.

We hopen dat deze stap-voor-stap uitleg je ideeën heeft gegeven voor het inpakken en personaliseren van je cadeautjes deze Kerst. Deel dit of andere ideeën voor het gebruiken van je restjes garen op social media met de hashtag #weareknitters J