We Are Knitters door Juanjo Oliva

 

 

 

We zijn verheugd jullie te laten weten dat We Are Knitters wederom de deuren heeft geopend voor een samenwerking met Madrid’s internationale ontwerper, Juanjo Oliva.

 

 

Juanjo Oliva heeft meerdere awards gewonnen, waaronder driemaal Best Collection van de L’Oréal Cibeles Fashion Show, Best Novel Designer op de Marie-Claire International Le Prix d’Excellence in 2005, Best Designer in 2006 op de Telva Awards en Elle Magazine’s Style Award voor Best National Designer in oktober 2014. Na het presenteren van zijn exclusieve collectie voor El Corte Inglés en na nog een overwinning op de catwalk op de 2018 Mercedes-Benz Fashion Week in Madrid, waar we enkele van de kledingstukken van de samenwerking met We Are Knitters geshowd zagen worden, deelde hij zijn visie voor zijn werk. Tot ons grote genoegen bezocht hij het We Are Knitters kantoor in Madrid om zijn inzichten met ons te delen.

 

“We willen een moderne state of mind tonen, een manier van denken die wat meer open is, niet gebonden aan geslacht, seizoen, nacht of dag…Mode heeft hiervoor te veel “hokjes” gecreeërd, verdelingen, aparte vakjes. We zouden “No Plan” moeten toepassen (verwijzend naar een liedje van het laatste album van zijn geliefde David Bowie) – en ons bevrijden uit deze dwangbuis. De dingen veranderen.”

 

 

We weten zeker dat deze langverwachte nieuwe collectie, gemaakt met vindingrijkheid en talent, jullie wederom aangenaam zal verrassen. We kunnen niet veel meer zeggen, maar we sluiten af met de mening van Juanjo Oliva zelf over de nieuwe samenwerking:

 

“Vanuit ons project met WAK, willen we graag ideeën ontwikkelen met absolute vrijheid, gelijk aan wat we doen met naaien. In de twee collecties die we met hen gemaakt hebben, hebben we stukken ontworpen waarbij we voornamelijk XXL garen op 15 mm breinaalden hebben gebruikt en speciaal geselecteerde kwaliteiten en technieken – kabels, franje, etc. Altijd voor zowel meisjes als jongens en zonder tussenkomst van kleur, neutraal of zwart. Het is een concreet en krachtig concept waar we heel tevreden mee zijn.”

 

De breipakketten voor de kledingstukken zijn nu beschikbaar vanuit onze catalogus. Ze worden gemaakt met The Wool en The Petite Wool. Onthoud dat onze pakketten alles bevatten dat je nodig hebt om ze te breien. In deze collectie vind je pakketten voor alle niveaus – sommige makkelijk voor de absolute beginners en een aantal moeilijke die zelfs de experts uit zullen dagen.