Het effect van breien op kinderen

Total
1
Shares

Vandaag laten we je de vele voordelen van breien voor de kleintjes thuis zien. Breien is een activiteit die veel cognitieve en fysieke vaardigheden ontwikkelt, het verbetert de concentratie, en het helpt ze focussen op doelen – en dat alles met plezier!

We Are Knitters heeft samen met liliinthemoon een kleine ‘Kids Knitting Party’ georganiseerd met de ‘koningen des huis’, en we waren verbluft bij het zien hoe gemakkelijk kinderen kennis begrijpen en opnemen, en samen met hun zin om te leren en plezier te hebben, maakt dit breien een spel. We hebben erg veel plezier met ze gehad, en we weten zeker dat jij thuis net zo’n goede tijd gaat hebben! Klaar? Laten we beginnen!

Is het goed voor hun intellectuele ontwikkeling?

Vanaf het begin af aan zien kinderen breien niet als een uitdaging, maar als een spel. Ze zijn er niet alleen klaar voor om te leren, maar ook om veel plezier te hebben met deze activiteit. In andere woorden, de stemming is essentieel om socialisatie en het ontwikkelen van vriendschappen met andere kinderen aan te moedigen.

 

 

Tijdens het breien oefenen kinderen met hun coördinatie, en ze leren om te gaan met veel non-verbale informatie in één handeling, zoals de textuur van het garen, de kleur, de geur … tot aan het gebruiken van de breinaalden, of het gevoel van het breiwerk. All deze informatie ‘dwingt’ ze om zich te concentreren en/of te leren hoe te breien. Voordat je het weet vermindert de activiteit hun stress en spanning, en geeft het hen een gevoel van rust en kalmte. Als breien een gewoonte wordt, gaan ze er naar op zoek in de nabije toekomst, en zo wordt het een hobby.

Hiernaast verbetert breien de wiskundige vaardigheden enorm. Zowel breien als haken helpt bij de vaardigheid om te meten, op te tellen, te vermenigvuldigen etc.

Hoe ontwikkelt het hun persoonlijkheid?

 

 

Een breiend kind is een blij kind, en hier gaan we je exact dat laten zien. We kunnen hun creativiteit vergroten op een hele gemakkelijke manier. Het is zo simpel als zorgen dat het kind meedoet in ieder aspect van het project – welk garen we gaan gebruiken, welke steek, welke kleur, of wat voor project ze graag willen breien. Als je ze wat richtlijnen geeft om te volgen, zullen ze je verrassen.

Breien brengt kinderen op een leuke manier waarden bij, die ze later in hun eigen leven kunnen toepassen, zoals doorzettingsvermogen, toewijding en geduld. Ze zullen meemaken hoe het is om een doel voor zichzelf te stellen en dat te behalen, waarbij ze hun zelfvertrouwen vergroten bij het zien van het project dat ze zelf gebreid hebben.

Hoe verbetert de psychomotoriek?

 

Als we het hebben over psychomotoriek in verband met breien, hebben we het over fijne motorische vaardigheden. Dit type psychomotoriek is aanwezig in onze dagelijkse activiteiten – het is wat we gebruiken om ons aan te kleden, om te eten, om te lopen etc…

Breien is een activiteit die precisie en een hoog niveau van hand-oog coördinatie vergt.

Vanaf kind af aan verbetert dit type activiteit ons vermogen om te coördineren tussen wat we kunne  zien en wat we kunne  doen. Hier gaat het brein ook aan het werk, om alle informatie en uitgedrukte acties te coördineren.

Vergeet niet dat we jouw werk en ervaringen ontzettend graag zien. Vergeet niet ons te taggen op je favoriete social media met de hashtag #weareknitters. We kunnen niet wachten je te zien!

You May Also Like

REMEMBERING 2021

Our favorite time of year has arrived, and with it we must, as is tradition, look back and remember all the surprising things that have happened to us. It’s been…
View Post