Hoe laat je een steek vallen

Total
5
Shares

Iedereen kent wel het moment dat het garen wat je uitgerekend hebt voor een werkstuk gewoon niet genoeg is…. en je wil het toch maken, staren naar het patroon en het garen omdat je vreest dat er niet genoeg is om je werkstuk af te maken. Rustig maar! Er is een oplossing. In de post van vandaag leren we je hoe je een steek kan laten vallen, de perfecte techniek voor als net niet genoeg garen hebt.

Om deze grappige steek te maken heb je 5mm breinaalden nodig en onze Pima katoen.

In het voorbeeld hebben we een tricot steek gebruikt om de techniek te laten zien, maar je kan het met veel steken gebruiken zoals ribbelsteek, gerstekorrel, verschillende soorten ajoursteken, etc.

Om deze steek te maken moet je de volgende technieken kennen:

  1. Steken opzetten
  2. Recht breien
  3. Draad omslaan
  4. Averecht breien

  1. Zet een veelvoud van 4 steken op.

  1. Brei naald 1 tot je de gewenste lengte hebt bereikt als volgt:

Naald 1: *brei 4 steken recht, sla de draad om*. Herhaal van * tot * tot de laatste 4 steken, brei deze recht.

 

Naald 2 en alle even naalden: brei 4steken averecht. *brei 1 steek recht, brei 4 steken averecht*. Herhaal van  * tot * tot het eind van de naald.

We hebben hier de steek die we gaan laten vallen recht gebreid, zodat je deze makkelijk kan zien, maar het maakt eigenlijk niet uit, omdat je deze later toch laat vallen.

Naald 3 en alle andere oneven naalden: brei 4 steken recht * brei 1 steek averecht, brei 4 steken recht *. Herhaal van * tot * tot het eind van de naald.

Herhaal naalden 2 en 3 tot je de gewenste hoogt hebt bereikt. Eindig met een even naald.

  1. Wanneer je de naald hebt bereikt waar je de steken wilt laten vallen, brei je de naald als volgt

De laatste naald: brei 4 steken recht, * zodra je bij de averechte steek aankomt , laat je het van de naald vallen en haal je het helemaal naar beneden uit, brei 4 steken recht* Herhaal van * tot  * tot het eind van de naald.

 

Nu hoef je alleen nog maar je favorite kleur uit te zoeken en een zomers project waar je deze grappige steek mee kan oefenen. Vergeet niet om een foto te maken en deze te delen op je social media met de hashtag #weareknitters 😉

You May Also Like

Mouwen Aannaaien

Steek je hand op als je ooit een project hebt gebreid, je favoriete trui, die je al tijden wilde breien, en … als je hem eindelijk af hebt … moet…
View Post