Dingen die alle breisters haten

Total
0
Shares

 

Vandaag laten we bij WAK ons van onze meest geduldige (en ondeugende ?) kant zien, door een compilatie te laten zien waar je mee te maken krijgt als je hobby breien of haken is. En hoeveel van ons hebben de volgende vragen niet aangehoord of moeten beantwoorden, keer op keer, tot zelfs voor de geduldigste onder ons het geduld op is………

EEN KLASSIEKER > Mijn oma deed dit ook

Het is zo leuk en ontspannend dat we allemaal onze breinaalden aan het werk kunnen zetten 😉 Vroeger werd het van generatie op generatie doorgegeven, maar tegenwoordig kunnen we het ons zelf leren met behulp van videotutorials via Youtube.

VOORUITSTREVEND > Is het niet goedkoper om het te kopen?

Om zelf een deken of een ander accessoire voor je huis te maken of een kledingstuk voor iemand die je lief is, is heel anders dan iets kopen. Het is het plezier van het maken wat voldoening geeft en dat is onbetaalbaar. Het is niet voor niets dat met zegt: “Breien is het nieuwe yoga”.

DE WAARZEGGERS EN HUN GLAZEN BOL > Hoe lang doe je hier wel niet over??… en, kan het niet sneller???

Het is een kwestie van volhouden, we hebben allemaal verschillende vaardigheden met breinaalden of haaknaalden, maar het hangt er van af hoe toegewijd en hoe snel je bent. Een goed plan voor het weekend is om te proberen je snelheidsrecord te verbreken, terwijl je naar je favoriete serie of film kijkt.

 

KRITISCHE OGEN > Heb je die trui zelf gemaakt? , terwijl het duidelijk is dat het machinaal gebreid is.

Nee helaas, maar ik voel me gevleid ? Soms zijn we net zo goed, dat men ons voor machines houden. Nee, ik heb deze trui gekocht, maar ik had het graag zelf gedaan, nu heb ik al die uren plezier gemist.

 

HEEL DIRECT > Wat mooi!!!… kan je er ook een voor mij maken???

Als ik een bol wol zou krijgen elke keer als ik dat hoorde, dan had ik een magazijn bel bollen wol ter grootte van Nederland, wat een heerlijkheid!!! Tussen twee haakjes, je bent aan de beurt als het magazijn bijna leeg is ?

ONGELUKKIGE TIMING > Als iemand iets vraagt, of een gesprek wil beginnen terwijl je steken aan het tellen bent…..

NOOIT!!! Dat is de snelste manier hoe je elk breister of haakster haar geduld kan laten verliezen en als dat niet één keer maar 2 of 3 keer, dan kunnen er wel een brei- of haaknaalden door de lucht vliegen

JE MINZAME LACHJE > Als iemand je noemt of tagt in een commentaar of bij een foto van een vreselijk zeemeerminnen-staart of een gehaakt Oktoberfest hoedje en zeggen: “ Kijk dat is net wat jij ook doet”.

Zelfs als het zo is dat onze werkstukken niet verkocht worden in een souvenir winkel of huisdecoratie winkel, voor ons hebben alle werkstukken een speciaal plekje in ons hart en het is nog altijd wel ONZE ZEEMEERMINNEN-STAART ?

 

ONBEGRIP > Als de hele wereld tegenwerkt als je zo graag een werkstuk af wil maken en er maar afspraken in je agenda blijven komen.!

Je ziet het weerbericht op TV, regen, kou, …..storm! Je wrijft in je handen want jij weet wat je vanmiddag gaat doen: je laatste project afmaken onder het genot van een kopje thee terwijl je naar je favoriete serie kijkt en dan……TRING!!! Je perfecte plannetje wordt in de war geschopt door een telefoontje wat je niet kan laten gaan, of er komt iemand onverwacht langs, of je moet opeens een boodschap doen. Het is ons allemaal wel eens gebeurt.

… naja, we hopen dat we je met deze post hebben laten glimlachen en dat je weet dat we meer gemeen hebben dan je denkt. Wij breisters zijn VAN EEN ANDER GAREN GESPONNEN.

You May Also Like