Wat te doen met restjes katoen: bedek je snoeren

Bovendien gebruiken we de restjes Pima katoen van andere WAK werkstukken, echt recyclen dus. Je kan één of meerdere kleuren gebruiken, waardoor je een uniek resultaat krijgt dat je met alle snoeren en laders kan gebruiken. Op deze manier weet je altijd welke lader van jou is.

Om je snoeren te bedekken heb je het volgende nodig:

– Restjes Pima katoen in je favoriete kleuren.

Het is heel belangrijk dat het snoer wat je voor dit project gebruikt onbeschadigd is! Dat de plastic buitenkant niet stuk is of dat er draden uitsteken.

STAP VOOR STAP

  1. Maak een knoop in een van de uiteinden van het snoer wat je wil gaan bedekken.
  2. Haak met behulp van je haaknaald vasten over de hele lengte van het snoer zodat je hele snoer bedekt is met katoen.
  3. Als je van kleur wil veranderen om verschillende strepen te maken, wissel van kleur en haak over de draaduiteinden.

Zo makkelijk is het! Als je klaar bent en het andere uiteinde van het snoer hebt bereikt, maak je een knoop in de draad en hecht je de draad af in de vastenrij. Je weet nu altijd welke oplader van jou is. Je kan hier kijken als het nodig is om je kennis over vasten haken op te frissen.

Heb je er ooit eerder aan gedacht om je snoeren op deze manier te personaliseren? Als je al begonnen bent, vergeet niet om de foto’s van de resultaten te delen op Social Media met de hashtag #weareknitters.