Nog warmere kledingstukken breien met thrums

Total
1
Shares

Zou jij niet graag warme wanten of andere warme kleding hebben voor de winter? Nou, deze techniek is heel makkelijk en met wat We Are Knitters extra dik garen kun je wanten, sokken of een muts breien voor als je naar buiten moet in de sneeuw. Je kunt elk patroon dat je hebt aanpassen en deze techniek gebruiken. Wij hebben middeldik garen gebruikt met stukjes extra dik garen.

 

Brei in tricotsteek tot je op de hoogte komt waar je de wol wil gaan toevoegen. Steek de rechternaald in de steek één toer lager en voeg een stukje wol toe door dit om de naald te slaan en door de steek te trekken.

Brei nu de steek met het gewone garen, zonder de steek van de linkernaald te laten glijden.

 

Haal het extra dikke garen over de steek die je net hebt gemaakt, alsof je een steek afkant, en trek dikke garen strak aan de achterkant.

 

Brei verder in tricotsteek, waarbij je om de 4, 5 of 6 steken een thrum invoegt. Brei alle steken aan de verkeerde kant averecht en voeg de thrums toe als je aan de goede kant breit.

Als je restjes hebt van extra dik garen van We Are Knitters kun je ook verschillende kleuren gebruiken. Het gaat makkelijker als je de stukjes garen al op maat hebt geknipt, zodat je sneller door kunt breien. Aan de binnenkant kun je een beetje over de wol wrijven, zodat de wol een beetje vervilt. Dan is het nog warmer.

You May Also Like