Hoe je steken opneemt

Total
4
Shares

Hey!

Soms moet je steken opnemen om de nek of de mouwen te breien. Maar hoe moeten we dit doen als we geen ‘levende’ steken meer hebben en alles al is afgehecht? Wees maar niet bang, het is erg gemakkelijk!

Je kan altijd steken opnemen aan elke zijde van je werk, je hebt alleen een naald en wol nodig. In de foto zie je alle materialen die we nodig hebben: een 15 mm breinaald en wol in de kleuren turquoise en violet.

We gaan nu steken opnemen aan één van de zijdes van ons werkje. Om dit te doen gaan we werken in de vrije ruimtes tussen de steken helemaal aan de zijkant van het werk. Kijk goed naar de foto en je zal de gaten zien waarin je de naald moet steken.

Het is ontzettend belangrijk dat als je je naald door het gat steekt, dat je dat twee draden bovenop je naald hebt. Je moet de complete “V” op de je naald hebben liggen, zoals je kan zien op de foto.

Laten we kijken naar hoe je deze steken opneemt!

Begin aan het rechteruiteinde van je werk, met de goede zijde naar je toe. Steek je naald door het gat van de eerste steek en sla de draad om de naald (hier op de foto gebruiken we twee verschillende kleuren zodat je beter kan zien wat we doen, maar je kan natuurlijk dezelfde kleur gebruiken). Het korte uiteinde van de draad moet onder de naald liggen en de draad die van de bol afkomt bovenop de naald, zo kan je steken blijven opnemen.

Trek de naald met de draad eromheen door het gat: daar is je eerste steek.

Volg dezelfde stappen over de hele zijde van je werk, totdat je het benodigde aantal steken hebt opgenomen. Onthoud dat je altijd de breinaald onder beide draden door moet steken, sla de draad om de naald en trek de draad door de steek, de nieuwe steek wordt dan gevormd op de naald.

Als je klaar bent zou het er ongeveer zo uit moeten zien:

Het is erg belangrijk dat je goed op let waar je de stekken oppakt, zodat je geen ruimtes overslaat en dat de steken goed verdeeld zijn aan het einde.

You May Also Like