Hoe je steken opneemt rondom de nek voor truien

Total
5
Shares

Met de techniek die we je vandaag gaan laten zien willen we je leren hoe je steken opneemt rondom de nek van je trui, zodat jij perfecte resultaten kan behalen.

Als je alle onderdelen van je trui hebt gebreid, is het tijd om steken op te pakken van het voor- en achterpand om de nek te breien. Het maakt niet uit welke patroon je kiest, want het proces is hetzelfde voor alle kits. Volg de instructies in het patroon en kijk naar onze video tutorials om te leren hoe je het correct doet:

Voor dit voorbeeld hebben we onze geliefde Nolita Sweater gekozen in de kleur grijs.

Zie hoe makkelijk het is!

  1. Plaats het voor- en achterpand met de goede zijde naar binnen, zodat de schoudernaden netjes aansluiten. Naai één van de schouders aan elkaar met een stopnaald. Maak een knoop en leg de naald voor nu even neer.
  2. Gebruik de houten naalden opnieuw om steken op te pakken, kijk goed in het patroon hoeveel steken je moet opnemen. Neem eerst steken op aan de achterkant van de trui en dan de voorkant.
  3. Brei zoveel toeren in boordsteek als is aangegeven in het patroon.
  4. Kant alle steken af.
  5. Pak de stopnaald weer op en naai eerst de losse delen van de nek aan elkaar en daarna de schouder, net zoals je de andere hebt genaaid.
You May Also Like