Hoe je een onzichtbare naad maakt

Vandaag gaan we uitleggen hoe je een onzichtbare naad maakt.

Er zijn miljoenen manieren van breien, maar we proberen altijd hetzelfde resultaat te behalen: een naad die je zo min mogelijk ziet om toch je project netjes af te maken.


We gaan je vandaag de techniek laten zien hoe je een echt onzichtbare naad maakt als je de laatste naden maakt van je project.

Dat betekent dat je deze techniek kan gebruiken om de schouders van je vest aan elkaar te naaien, je naait dan de afgehechte steken van het ene paneel aan de opgezette steken van het andere paneel.

Hier gebruiken we draden van verschillende kleuren om te duidelijke instructies te kunnen geven, maar als je deze kleur gebruikt, zal je naad echt onzichtbaar zijn.


Plaats de randen van beide stukken tegen elkaar aan, met de buitenkant naar onderen.

Haal de draad door de naald en begin bij de hoek van het stuk dat het dichtst bij je ligt. Haal de naald van achteren naar voor door het werk, net onder de rand van het werk, zoals te zien is op de foto.

Pak dan horizontaal en van rechts naar links beide lussen op van de eerste steek van het werk dat het verst weg ligt. Je bent nu de breisteken aan het imiteren.

Daarna ga je terug naar de onderste steek en je haalt de naald van voren naar achter door precies dezelfde plek als waar de naald net uit kwam.


Herhaal dit voor alle steken totdat je de hele naad hebt gemaakt.

Onthoud dat je elke keer begint door de naald van achteren naar voren door een steek in het dichtstbijzijnde werk te halen.

Als je klaar bent kan je eventueel een knoop maken en de draad instoppen in de gebreide steken.

Makkelijk en met geweldige resultaten!

Deel je resultaten met de hashtag #weareknitters op Instagram!