Hoe je de draden correct wegwerkt in ribbelsteek

Total
2
Shares

Om te zorgen dat je het goed kan zien, hebben wij verschillende kleuren katoen gebruikt in deze tutorial.


  1. Dubbele steek
  2. Op deze manier worden de draden weggewerkt door simpel de gebreide steken na te doen. Let goed op de volgorde van de foto’s zodat je de naald iedere keer vanaf de goede zijde door de steek haalt. Zoals je kan zien, is het resultaat vrijwel onzichtbaar, hierdoor kan je deze techniek zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gebruiken.
  1. Horizontaal
  2. Breng de naald van onder naar boven door één van de bovenste steken van de toer. Daarna haal je de naald andersom door de steek links ervan, dus van boven naar onder. Herhaal deze stappen totdat je een paar steken hebt gemaakt en de draad vast zit.
  1. Diagonaal

Een ander alternatief als je draden wil wegwerken in ribbelsteek is de diagonale manier. Het is een hele makkelijke manier en erg snel.

Haal de naald van onder naar boven diagonaal door de steken, let hierbij op dat je een hoek van 45° aanhoudt. Daarna draai je van richting en steek je de naald op dezelfde manier door de lussen naast de steken waardoor je net bent gegaan.

Nu zal er geen project meer zijn dat je niet kan weigeren. Onthoud dat we op de kleinste details moeten letten zodat het project aan het einde perfect zal zijn.

In dit voorbeeld gebruikten we katoen in de kleuren naturel en oranje, maar je kan natuurlijk alle kleuren gebruiken die je leuk vindt met de 5 mm houten naalden.

Of je nu een expert bent met deze techniek of dat je het voor de eerste keer gebruikt, wij zijn altijd geïnteresseerd in jouw creaties. Je kan ze met ons delen op Instagram met de hashtag #weareknitters.

You May Also Like