Hoe neem je averecht steken opSoms moet je, bij het breien van een patroon, steken opnemen om je breiwerk mooi af te werken: brei de hals, de sluiting van een vest, de mouwen, of zelfs speciale effecten in je breiwerk. In deze vorige tutorial lieten we zien hoe je steken opneemt, recht breiend, aan de voorkant van je werk, maar wat nou als je steken averecht moet opnemen aan de andere kant van je werk? Laten we eens kijken!

Photo 2


Voor deze tutorial gebruiken we 8mm breinaalden en een bol van onze prachtige Meriwool.

Voor het beginnen van deze stap-voor-stap tutorial is het belangrijk dat je averecht kan breien.

Photo 3


Het eerste dat we gan doen is het breiwerk plat neerleggen met de achterkant naar boven, zodat we zeker weten waar we moeten beginnen.

Photo 4


We gaan de steken opnemen langs de zijkant van ons breiwerk, en we blijven de achterkant naar ons toe houden

Photo 5


Stap 1

Neem de eerste steek op met behulp van de naald. Steek de naald van achter naar voren in je breiwerk, net als bij het averecht breien van een steek. Zorg ervoor dat je beide draden van de steek opneemt.

Photo 6


Stap 2

Sla de draad om de breinaald heen, net als bij een normale averecht gebreide steek.

Photo 7


Stap 3

Als je de draad om de breinaald hebt geslagen, trek je het door de steek zoals in de foto hierboven. Je hebt nu de eerste steek opgenomen.

Photo 8


Herhaal stappen 1, 2 en 3 zo vaak als nodig.

Photo 9


Zorg ervoor dat je de steken zo even mogelijk opneemt. Voor ons voorbeeld nemen we iedere 2 toeren 1 steek op, maar volg vooral de instructies in je patroon, omdat de afstand tussen de steken per project kan variëren.

Photo 10


Als je het gewenste aantal steken hebt opgenomen kan je verder breien zoals gewoonlijk.

Photo 11


We hopen dat je deze stap-voor-stap tutorial leuk vond, en dat het goed van pas komt om verschillende effecten en afwerkingen aan je breiwerken te creëren. We zouden het tof vinden om te zien hoe jij deze techniek gebruikt en je breiwerken deelt op social media met de hashtag #wearekitters. Tot de volgende keer!