Hoe kant je steken af op de ijslandse manier

Total
13
Shares

Zoals met zoveel dingen, zijn er ook in de breiwereld veel verschillende manieren om iets te doen. Deze keer laten we je zien hoe je afkant op de IJslandse manier. Het is de ideale methode om af te kanten bij een boordsteek, zoals manchetten, sokken of trui boorden. Vaak als je steken afkant wordt de rand te strak, dus als je een elastische kantsteek wil lees dan deze blogpost om te leren hoe je de perfecte afwerking krijgt.

We gebruiken Pima Cotton in de kleur khaki en 5 mm breinaalden van We are knitters.

Het proeflapje wat we gebreid hebben is gebreid in de 2×2 boordsteek, 2 steken recht, 2 steken averecht, zodat we kunnen zien of deze manier van afkanten echt elastisch is.

Steek de rechternaald in de eerste steek als of je deze averecht wil breien, zoals je kan zien op de foto.

 

Steek de rechternaald daarna in de tweede steek alsof je deze recht wil gaan breien.

Sla de draad om de naald en haal deze door de 2 steken. Je hebt nu 1 steek op je rechternaald.

Zet nu de steek terug op de linkernaald en begin opnieuw.

 

Herhaal deze stappen tot je aan het eind van de naald bent gekomen en je zal zien hoe elastischer deze manier van afkanten is dan de normale manier van afkanten.

Ga er mee aan de gang, gebruik een van je werkstukken die nog niet af is om mee te oefenen om de meest elastische rand te krijgen. En, denk er aan! Maak veel foto’s en deel ze met de hashtag #weareknitters.

You May Also Like

Hoe brei je golfjes

Als de randen van je breiwerken en kledingstukken wel wat verlevendiging kunnen gebruiken, probeer dan eens een rand toe te voegen met een andere structuur, die echt de aandacht trekt.…
View Post