Hoe haak je de Liefdesknoop

Total
3
Shares

Werkwijze:

Toer 1: maak een beginlus en haak 1 losse. Haak nog een losse en maak deze groter tot ongeveer 1,5 cm. Houd de lus uit elkaar met je vinger. Haak een vaste op deze lus. Je hebt nu de grote lus met daarop een vaste. Dit is je eerste Liefdesknoop. Herhaal dit, grote losse met een vaste erop, zo vaak tot je de gewenste breedte hebt. Zorg dat je een even aantal knopen hebt.

Toer 2: tel 4 Liefdesknopen af en steek je haaknaald in de vijfde (vaste) Liefdesknoop. *Haak 1 vaste, maak de lus weer groter tot 1,5 cm haak er een vaste op. Herhaal dit nog een keer. Je hebt nu 2 Liefdesknopen. Sla 2 grote lussen over en haak een vaste in de 2e vaste.* Herhaal van* tot * tot het eind van de toer.

Toer 3: maak 3 Liefdesknopen. Keer je werk om en haak 1 vaste in de vaste tussen de 2 eerste grote lossen van de vorige toer. * Haak 2 Liefdesknopen en haak een vaste in de vaste tussen de 2 volgende grote lussen* Herhaal van * tot* tot het eind van de toer.

.

Herhaal toer 3 tot de gewenste lengte.

Zo maken we dit mooie kantwerk wat ideaal is voor sjaals en zomertassen. Afhankelijk van het materiaal kan deze klassieke steek heel modern worden. Als je het met the Tape haakt, krijg je een soort macramé effect.

Zoals gewoonlijk vragen we je om je creaties met ons te delen op Instagram, met de hashtag #weareknitters. We willen graag zien wat je gemaakt hebt met de Liefdesknoop.

You May Also Like