Hoe haak je dezelfde steek twee keer

Foto 1

We zijn gek op het breien van onze eigen kleding, de truien en tops die een speciaal plekje in ons hart hebben ten opzichte van onze andere kleding. Soms kan het breien een beetje moeilijkheid geven, bijvoorbeeld wanneer we steken moeten meerderen om mouwen of andere delen vorm te geven, en dan lezen we dat we ‘brei 1 steek 2 keer’, en we vragen onszelf: hoe in hemelsnaam doen we dat? In deze blogpost komen we je helpen, en laten we je zien hoe je op vier verschillende manieren een steek twee keer breit.

Foto 2

Voor deze tutorial hebben we een paar 8mm breinaalden en een bol van onze Petite Wool gebruikt.

Voor het beginnen moedigen we je aan om dit lijstje met technieken nog even door te nemen:

Foto 3

1.Brei dezelfde steek twee keer: een keer normaal en een keer door de achterste lus (gekruist).

Je kunt dit type meerdering gebruiken voor zowel recht als averecht breien. Gebruik het als je een steek moet meerderen in een toer van recht gebreide steken. Om dit type meerdering te maken, brei je eerst een steek recht. Vervolgens brei je, zonder de steek van de lnikernaald te laten glijden, dezelfde steek opnieuw, maar dan door de achterste lus, zoals je zou doen voor een gekruiste tricotsteek. Laat n de steek van de linkernaald glijden. Je hebt nu twee steken van dezelfde steek gemaakt. Bekijk de techniek nog eens in deze video:

Foto 4

2. Brei dezelfde steek twee keer averecht: een keer normaal en een keer door de achterste lus (gekruist).

Dit type steek wordt over het algemeen gebruikt voor een meerdering in een toer an averechte steken. Net zoals bij de laatste meerdering, brei je dezelfde steek twee keer voordat je deze van de linkernaald af laat glijden. Dit keer brei je de steek eerst gewoon averecht, en van averecht door de achterste lus. Bekijk de video om te zien hoe je dit doet:

Foto 5

3. Brei dezelfde steek twee keer: brei 1 keer recht en 1 keer averecht.

Deze meerdering wordt gebruikt in een toer waarin je verschillende soorten steken gebruikt, zoals boordsteek of mossteek, of als je eerst een steek recht moet breien en dan een steek averecht moet breien. Zoals bij de vorige meerderingen, brei je de steek eerst recht, en dan, zonder de steek van de naald te laten glijden, brei je deze nog een keer averecht. Zie hier in de video hoe je dat doet:

Foto 6

4. Brei dezelfde steek twee keer: brei 1 keer averecht en 1 keer recht.

Dit type meerdering wordt ook gebruikt in patronen waarvoor je van steek moet veranderen, zoals in de vorige sectie, of als je eerst een steek averecht moet breien, gevolgd door een rechte steek. Om dit te doen brei je de steek eerst averecht zoals gewoonlijk, en dan brei je, zonder de steek van de linkernaald te laten glijden, dezelfde steek nog een keer recht. Je kunt in de video zien hoe gemakkelijk dit is:

Nu lijkt het twee keer breien van een steek opeens niet zo moeilijk meer, toch? We hopen dat deze tutorial je geholpen heeft en dat je je projecten met ons wilt delen op social media met behulp van de hashtag #WeAreKnitters. Tot de volgende keer!