Hoe kant je af met drie naalden

Steken afkanten met drie naalden is een methode die gebruikt wordt om af te kanten en tegelijkertijd twee gebreide stukken aan elkaar te zetten.

Dit betekent dat het zowel afkanten als in elkaar zetten is.

 Naast het feit dat je op deze manier een nagenoeg onzichtbare naad krijgt, zijn de voordelen van deze methode van afkanten dat de naad erg sterk is, en dat je breiwerk dus niet zo makkelijk uit elkaar valt en gaten vormt.

Met de zoom aan de achterkant van je werk, plaats de twee delen die je aan elkaar wilt zetten met de voorkanten tegen elkaar, zoals je kunt zien op de afbeelding.

-De voorkanten zitten tegen elkaar aan en je ziet alleen de achterkant van je werk.

Houd de naalden boven het breiwerk parallel aan elkaar en steek de derde naald in de eerste steek van iedere breinaald. Sla de draad om alsof je de twee steken samen gaat breien. Haal de steken van de linkernaald af alsof je hem normaal hebt gebreid.

Herhaal nu deze stappen om twee steken op je ‘extra’ of derde naald te krijgen.

Nu, met een van de naalden in je linkerhand, haal je de eerste steek over de tweede, zoals je normaal zou doen bij het afkanten.

Herhaal deze stappen tot je geen steken over hebt.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk van je gebreide stukken die je aan elkaar wilt zetten hetzelfde aantal steken op de naald moeten hebben, zodat je geen rimpels in je werk krijgt. Het is ook handig als je derde naald groter is dan de andere twee, omdat werken met drie steken tegelijkertijd de steken te strak kan maken.

Zoals je kan zien, is eigenlijk het enige wat we doen steken afkanten zoals normaal, terwijl je ook van ieder stuk twee steken samenbreien.

Super makkelijk!

Nu ken je een andere manier om de stukken van je volgende breiwerk aan elkaar te zetten!