Hoe brei je de zeeschuimsteek

De winter is voorbij! Nu is het tijd om na te gaan denken over toffe projecten voor de lente en zomer, dus vandaag hebben we een makkelijke maar erg mooie kantsteek voor je. De zeeschuimsteek is een gebreide steek met kanten diamantjes die in het werk gebreid worden door middel van rechte steken en gevallen steken.

Materialen:

Voor de juiste symmetrie is het het beste om een meervoud van 10 steken + 5 extra steken op te zetten. Voor dit voorbeeld hebben we in totaal 25 steken opgezet.

Toeren 1 en 2: brei alle steken recht.

Toer 3: *brei 5 steken recht, brei 1 steek recht waarbij je de draad 2 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 3 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 4 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 3 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 2 keer om de naald wikkelt*. Herhaal van * tot * tot er 5 steken over zijn en brei deze 5 steken recht.

Toer 4: brei alle steken, waarbij je de extra omwikkelingen van de naald laat vallen.

Toeren 5 en 6: brei alle steken recht.

Toer 7: *brei 1 steek recht waarbij je de draad 2 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 3 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 4 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 3 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 2 keer om de naald wikkelt. Brei 5 steken recht*. Herhaal van * tot * tot er 5 steken over zijn. Brei 1 steek recht waarbij je de draad 2 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 3 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 4 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 3 keer om de naald wikkelt, brei 1 steek recht waarbij je de draad 2 keer om de naald wikkelt.

Toer 8: brei alle steken, waarbij je de extra omwikkelingen van de naald laat vallen.

Toeren 9 en 10: brei alle steken recht.

Vanaf hier herhaal je toeren 3 tot en met 10. Voor dit voorbeeld hebben we 2 toeren tussen de diamantjes gelaten, maar dat is maar een suggestie. Je kunt hiermee variëren als je wilt.

Nu weet je hoe je de zeeschuimsteek breit. Je kan het zo veel combineren en aanpassen als je wilt – maak het groter of kleiner, of zet de diamantjes verder uit elkaar.

We kunnen niet wachten om jour projecten met deze mooie steek te zien op social media met de hashtag #weareknitters.