Hoe brei je de wimpelsteek

Foto 1

Gemakkelijke steken hoeven niet saai te zijn, en vandaag laten we je hier een goed voorbeeld van zien! Met een basis die gebreid wordt in boordsteek, een stopnaald en een draad van je garen kan je deze toffe wimpels maken om je lentekleding mee op te fleuren. Kan je je al voorstellen hoe het eruit zou zien op een vest? 🙂

Foto 2

Voor deze tutorial gebruiken we onze 8mm breinaalden en een bol van onze Petite Wool.

Foto 3

Je hebt ook een maasnaald nodig om deze steek extra mooi mee te maken.

Voor het beginnen is het handig als je de volgende steken en technieken kent:

Foto 4

Laten we beginnen met de basis van de steek. Eerst zet je een meetvoud van 6 steken + 2 extra steken op, en dan brei je de volgende twee toeren:

Toer 1 (voorkant): *brei 2 steken averecht, brei 4 steken recht*. Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn en brei deze steken averecht.

Toer 2 (achterkant): *brei 2 steken recht, brei 4 steken averecht*. Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn en brei deze steken recht.

Herhaal deze twee toeren tot je de gewenste lengte hebt bereikt voor je breiwerk. Op de volgende toer aan de voorkant kant je alle steken af, waarbij je ze net zo breit als in de eerste toer.

Foto 5

Nu gaan we beginnen met het maken van de wimpels. In de foto hierboven zie je aan de rechterkant de afgekante rand, en aan de linkerkant de basis van je breiwerk.

Foto 6

Eerst haal je een draad van hetzelfde garen dat je gebruikt hebt voor je breiwerk door de naald.

Foto 7

Aan de achterkant maak je een knoopje in de draad zodat je deze niet door je breiwerk heen trekt en zodat je comfortabel kan werken.

Foto 8

Haal her garen van de achterkant van je werk naar de voorkant, zodat je begint aan een van de zijkanten van de groepjes van 4 recht gebreide steken.

Foto 9

Dit bepaalt de afstand tussen de lussen van de wimpel. In ons geval gaan we 6 toeren afstand laten. De afstand moet altijd hetzelfde zijn.

Foto 10

Steek nu de naald door je breiwerk heen aan de rechterzijde van een van de groepjes en trek deze er recht uit aan de andere kant.

Foto 11

Zo maak je de lus als je de vorige stap hebt gedaan.

Foto 12

Herhaal de laatste 3 stappen zo vaak als nodig tot je de onderkant van je werk bereikt.

Foto 13

Trek nu voorzichtig aan de draad zodat je de wimpel strak trekt. Zorg ervoor dat je niet te hard trekt, en dat alle secties gelijk zijn.

Vervolgens knoop je het uiteinde van de draad aan de achterkant zodat het niet losraakt. Gemakkelijk, of niet?

Nu heb je gezien wat voor gaafs je kan doen met een simpele boordsteek, een stopnaald en een beetje creativiteit. We kunnen niet wachten om te zien hoe jij deze tutorial hebt gebruikt, en vergeet zoals altijd niet om je breiwerken met ons te delen op social media met de hashtag #weareknitters