Hoe brei je een kabel met kant

 

 

Elke goede breister kan kabels breien. Het zijn mooie en geliefde onderdelen om te verwerken in colsjaals, sjaals, truien, enz. Vandaag laten we de schattigste versie zien— een kabel, ja, maar dan in combinatie met kant, wat een heel mooi effect geeft.

Voor deze stap-voor-stap instructie, gebruiken we, 5 mm breinaalden en één bol van onze Meripaca garen. Kijk, zoals altijd, eerst even naar de lijst van gebruikte technieken die je zou moeten kunnen:

Als je klaar bent om de steken op te zetten om kabels met kant te breien, heb je twee mogelijkheden. Als je een even aantal kabels wilt, zet je een meervoud van 20 steken op +3 extra. Of als je een oneven aantal kabels wil, zet je een meervoud van 10 steken op + 3 extra.

Naald 1 (goede kant): * Brei 3 steken averecht. Brei 1 steek recht, omslaan, brei 2 steken recht samen , brei 1 steek averecht, rArBO, omslaan, brei 1 steek recht*. Herhaal van * tot * tot er nog 3 steken over zijn, brei deze averecht.

Naald 2 (verkeerde kant): * brei 3 steken recht, brei 3 steken averecht, brei 1 steek recht, brei 3 steken averecht *. Herhaal van * tot * tot er nog 3 steken over zijn, brei deze recht.

Naald 3 (goede kant): * brei 3 steken averecht.

Nu gaan we onze eerste kabel maken. Zet hier voor de volgende 3 steken op een kabelnaald. Je kan hier ook een extra breinaald, een potlood of een veiligheidsspeld voor gebruiken. Alles waar je de steken even op kan zetten is  goed :).

Laat de steken achter je werk hangen.

Brei 1 steek recht, rArBO, omslaan en brei weer 1 steek recht.

Zet dan de steken van de kabelnaald terug op de linkernaald

Brei ze als volgt: brei 1 steek recht, omslaan, brei 2 steken recht samen. Brei nu 3 steken averecht, brei 1 steek recht, omslaan, brei steken recht samen, brei 1 steek averecht, rArBO, omslaan en als laatste brei 1 steek recht.* Herhaal van * tot * tot er nog 3 steken over zijn, brei deze averecht.

Je hebt nu de naald helemaal gebreid.

Naald 4 (verkeerde kant): brei als naald 2.

Naald 5 (goede kant): brei als naald 1.

Naald 6 (verkeerde kant): brei als naald 2.

Naald 7 (goede kant): brei als naald 1.

Naald 8 (verkeerde kant): brei als naald 2.

Naald 9 (goede kant): * brei 3 steken averecht. Brei 1 steek recht, omslaan, 2 steken recht samenbreien, brei 1 steek averecht, rArBO, omslaan, brei 1 steek recht en 3 steken averecht.

Nu gaan we de nieuwe manier van kabel maken herhalen: zet de volgende 3 steken van de linkernaald op een kabelnaald en hang deze achter je werk. Brei 1 steek recht, rArBO, omslaan, brei 1 steek recht. Zet dan de steken van de kabelnaald terug op de linkernaald en brei ze als volgt: brei 1 steek recht, omslaan, brei 2 steken samen. Herhaal van * tot * tot er nog 3 steken over zijn, brei deze averecht.

Naald 10 (verkeerde kant): brei als naald 2.

Naald 11 (goede kant): brei als naald 1.

Naald 12 (verkeerde kant): brei als naald 2.

Alles wat nu moet doen is d naalden 1 tot en met 12 herhalen om je kanten kabels te maken. Je gaat deze steek prachtig vinden.

We hopen, zoals altijd, dat je deze stap-voor-stap instructie handig vindt en dat het je inspireert voor nieuwe breiwerken. We zouden het te gek vinden als je je nieuwste werkstukken met ons wil delen op Social Media met de hashtag #weareknitters