Hoe brei je Entrelac. Fase 3: tweede rij vierkanten

 

Image: photo-1

 

 

Laten we beginnen met het derde gedeelte van het breien van Entrelac! Nu zul je waarschijnlijk wel verslaafd zijn aan deze techniek, ieder vierkantje zien verschijnen wanneer je breiwerk vorm begint te krijgen is heel erg cool. We gaan nu uitleggen hoe je de tweede rij vierkanten moet maken, dit gedeelte gaat wat sneller dan de eerste rij want de vierkanten worden, zeker in het begin, op dezelfde manier gebreid.

Image: photo-2

Voor deze stap-voor-stap uitleg hebben we gebruikt: 8 mm breinaalden en één van onze bollen wol The Meriwool.

Bekijk voordat je begint deze lijst met technieken die je al onder de knie moet hebben:

Onthoud dat we voor deze demonstratie werken met een meervoud van 6 steken, maar je kunt het maken met zoveel steken als je zelf wilt J

Wanneer we de laatste stap van fase 2 van het Entrelac breien bekijken (eerste rij vierkanten), zien onze naalden eruit zoals op de foto hieronder: de verkeerde kant naar je toe, met een steek op de rechternaald na het maken van de linkerdriehoek en de rest van de steken op de linkernaald. Laten we verdergaan vanaf dat punt J

Image: photo-3

Eerste vierkant van de naald

 

 

Gebruik je rechternaald om 5 steken averecht op te nemen langs de zijkant van de driehoek (1 steek voor iedere 2 naalden). Draai je werk.

Nu gaan we verder als volgt:

Naald 1 (goede kant): brei 6 recht, draai je werk.

Naald 2 (verkeerde kant): brei 5 averecht, brei 2 steken averecht samen. Draai je werk.

Herhaal naald 1 en 2 totdat je klaar bent met dit groepje steken, of: tot er geen steken meer over zijn om gebreid te worden voor dit vierkant.

Image: photo-4

 

Overgebleven vierkanten op de naald

 

Zodra je klaar bent met dit gedeelte, gaan we verder met het breien van de overige vierkanten op de naald. Ze worden op dezelfde manier gebreid als het eerste vierkant, maar in plaats van het opnemen van 5 steken langs de zijkant van de driehoek, nemen we er 6 op. Voor het eerste vierkant namen we alleen 5 steken op omdat we er al één op de naald hadden. Je zult het zien in de video en de instructies hieronder.

Neem met de rechternaald 6 steken averecht op langs de zijkant van de driehoek (1 steek voor iedere twee naalden). Draai je werk.

Naald 1 (goede kant): brei 6 steken recht, draai je werk.

Naald 2 (verkeerde kant): brei 5 averecht, brei 2 steken averecht samen. Draai je werk.

Herhaal de stappen hierboven om het aantal vierkanten te breien dat je nodig hebt om de naald af te maken. In ons voorbeeld maakten we 4 vierkanten.

Image: photo-5

We hopen dat je het derde deel van Entrelac breien leuk vond. Er is nog maar één stap over om het af te maken, en we vinden het leuk om je projecten in deze techniek te zien op onze sociale media met de hashtag #weareknitters. Tot de volgende keer!