Hoe brei je zeshoekige kantsteek

Wie zegt dat kantsteken alleen voor in de zomer zijn? In deze post gaan we je laten zien hoe je een zeshoekige kantsteek breit met Meriwool, zodat je breisels warm worden, maar nog steeds dat beetje extra hebben wat je alleen krijgt van een mooie kantsteek.

Voor deze tutorial hebben we onze 8mm houten breinaalden en een bol van onze Meriwool gebruikt.

Voor het beginnen is het belangrijk dat je de volgende technieken kent:

Laten we beginnen!

Om deze steek te breien moet je een meervoud van 8 steken + 1 extra steek opzetten

Toer 1 (voorkant): brei 1 steek recht, *brei 1 steek averecht, brei 5 steken recht, brei 1 steek averecht, brei 1 steek recht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 2 (achterkant): brei 1 steek averecht, *brei 1 steek recht, brei 5 steken averecht, brei 1 steek recht, brei 1 steek averecht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Herhaal toeren 1 en 2 opnieuw.

Toer 5 (voorkant): brei 1 steek recht, *sla de draad om, haal 1 steek af, brei 1 steek echt, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, brei 3 steken recht, brei 2 steken recht samen, sla de draad om, brei 1 steek recht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 6 (achterkant): brei 1 steek averecht, *brei 1 steek averecht, sla de draad om, brei 2 steken averecht samen, brei 1 steek averecht, brei 2 steken averecht samen door de achterste lus, sla de draad om, brei 2 :steken averecht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 7 (voorkant): brei 1 steek recht. *brei 2 steken recht, sla de draad om. Haal 2 steken samen recht af van de linkernaald naar de rechternaald, brei 1 steek recht, haal de afgehaalde steken over de laatste gebreide steek. Sla de draad om, brei 3 steken recht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 8 (achterkant): brei 1 steek averecht, *brei 2 steken averecht, brei 1 steek recht, brei 1 steek averecht, brei 1 steek recht, brei 3 steken averecht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 9 (voorkant): brei 1 steek recht, *brei 2 steken recht, brei 1 steek averecht, brei 1 steek recht, brei 1 steek averecht, brei 3 steken recht*.

Herhaal toeren 8 en 9 tot aan toer 12.

 

Toer 13 (voorkant): brei 1 steek recht, *brei 1 steek recht, brei 2 steken recht samen, sla de draad om, brei 1 steek recht, sla de draad om, brei 1 steek recht, haal 1 steek af, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, brei 2 steken recht&. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 14 (achterkant): brei 1 steek averecht, *brei 2 steken averecht samen door de achterste lus, sla de draad om, brei 3 steken averecht, sla de draad om, brei 2 steken averecht samen, brei 1 steek averecht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer.

Toer 15 (voorkant): brei 2 steken samen, sla de draad om, brei 5 steken recht. *Sla de draad om. Haal 2 steken recht af van de linkernaald naar de rechternaald, brei 1 steek recht, haal de afgehaalde steken over de laatste gebreide steek. Sla de draad om, brei 5 steken recht*. Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn. Sla de draad om, haal 1 steek af, brei 1 steek recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.

Herhaal nu toeren 2 en 1 (in die volgorde) tot je nog 5 toeren hebt gebreid. Om verder te breien in deze steek herhaal je gewoon de toeren, vanaf toer 5, tot aan de laatste stap.

We hopen dat deze stap-voor-stap tutorial je geholpen en geïnspireerd heeft. We hopen dat je je nieuwe projecten met ons wilt delen op social media met de hashtag #weareknitters.