Hoe brei je een fleur-de-lis patroon

Brei dit tweekleurige patroon met ons! Het fleur-de-lis patroon kan gebruikt worden voor veel verschillende projecten, en je kunt het gebruiken voor elk breiwerk dat gebreid wordt in tricotsteek. Het is makkelijk om te breien en je kan de ‘Fair Isle’ techniek oefenen, en leren hoe je breit met twee kleuren tegelijk, waarbij je de draden aan de achterkant van je werk verbergt.

Het enige wat je nodig hebt zijn je breinaalden en een paar kleuren van de Petit Wool, en onze video:


Je hebt een meervoud van 6 + 3 steken, niet omkeerbaar.

Onthoud dat de contrastkleur, kleur B, (in ons voorbeeld is dit de witte wol), altijd bovenop de primaire kleur, kleur A ligt, als je van kleur verandert.

Naald 1: brei 3 steken recht met kleur A. *Wissel naar kleur B en brei 1 steek recht, wissel naar kleur A en brei 5 steken recht*. Herhaal van * tot * tot aan het einde van de naald.

Naald 2: brei 1 steek averecht met kleur B. *Wissel naar kleur A en brei 3 steken averecht, wissel naar kleur B en brei 3 steken averecht*. Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn, brei 2 steken averecht met kleur A.

Naald 3: herhaal naald 1.

Naald 4: brei 2 steken averecht met kleur A. *Wissel naar kleur B en brei 1 steek averecht, wissel naar kleur A en brei 5 steken averecht*. Herhaal van * tot * tot er 1 steek over is, brei 1 steek averecht met kleur B.

Naald 5: brei 2 steken recht met kleur B. *Wissel naar kleur A en brei 3 steken recht, wissel naar kleur B en brei 3 steken recht. Herhaal van * tot * tot er 1 steek over is, brei 1 steek recht met kleur A.

Naald 6: herhaal naald 4.

Herhaal deze 6 naalden tot je de gewenste lengte hebt.