Hoe brei je de geweven kabelsteek

Total
3
Shares

 

 

 

Vandaag laten we je een techniek zien die mooi is en leuk om te breien. Dit type steek maak je met kabels en is ook omkeerbaar.

 

Voor deze tutorial hebben we het nieuwe Meripaca garen in de kleur lavendel gebruikt. Is het niet prachtig? Je hebt ook een set breinaalden nodig in de juiste maat voor het garen dat je hebt gekozen en een kabelnaald voor het breien van de kabels.

 

 

Het eerste wat je moet weten om de geweven kabelsteek te breien is dat je een aantal steken moet opzetten wat deelbaar is door 12. Wij hebben 36 steken opgezet. Ook moet je onthouden dat dit patroon wordt gebreid over een meervoud van 7 naalden.

 

*Voor deze foto hebben we twee herhalingen gebreid.

 

Laten we beginnen!

 

Zet een meervoud van 12+12 steken op.

 

Naald 1 en 5: *brei 2 recht, brei 2 averecht en brei 2 recht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de naald.

 

Naald 2 en alle even naalden: brei de steken zoals ze zich voordoen —brei de rechte steken recht en de averechte steken averecht.

 

Naald 3: brei 2 recht, brei 2 averecht en brei 2 recht. *Zet 6 steken op de kabelnaald en houd deze voor je werk. Brei 2 recht, brei 2 averecht en brei 2 recht. Zet de 6 steken van de kabelnaald terug op je linkernaald en brei 2 recht, brei 2 averecht en brei 2 recht*. Herhaal van * tot * tot je nog 6 steken overhebt en brei 2 recht, 2 averecht en 2 recht.

 

 

Naald 7: *Zet 6 steken op je kabelnaald en houd deze achter je werk. Brei 2 recht, 2 averecht en 2 recht. Zet de 6 steken van de kabelnaald terug op je linkernaald en brei 2 recht, brei 2 averecht en brei 2 recht*. Herhaal van * tot * tot het einde van de naald.

 

 

Herhaal naald 1 tot en met 8 tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Onthoud dat dit type steek omkeerbaar is en een dikke lap stof zal vormen.

 

 

 

You May Also Like

Hoe brei je golfjes

Als de randen van je breiwerken en kledingstukken wel wat verlevendiging kunnen gebruiken, probeer dan eens een rand toe te voegen met een andere structuur, die echt de aandacht trekt.…
View Post