Hoe kan je rondbreien met de “Magic Loop”methode

 

Breien met een rondbreinaald geeft vele mogelijkheden. Als je een breister bent die niet zonder ze kan, heb je je vast wel eens afgevraagd, hoe je kleinere kledingstukken hierop kan breien, als je niet genoeg steken hebt om de hele draad vol te krijgen. Geen paniek! Dat is de techniek die we je vandaag gaan leren. We gaan je laten zien hoe je kan breien met de “Magic Loop” techniek.

Voor deze techniek gebruiken we een  8mm rondbreinaald en een bol van The Petite Wool.

Voor je begint zijn de enige dingen die je moet kunnen, opzetten, recht en averecht breien op een rondbreinaald.

Om te beginnen ga je de steken opzetten op de rondbreinaald zoals je dat gewend bent. Het is aan te raden om op de helft van je steken aantal een stekenmarkeerder ( je weet al dat je een stekenmarkeerder kan maken van een draadje wat je over had van een eerder project ;)), te plaatsen zodat het straks makkelijker is om de steken over de twee einden van de naald te verdelen. Zodra je de steken verdeeld hebt, laat je alleen de markering aan het begin van de naald zitten.

 

In de volgende video, leggen we uit hoe je kleinere werkstukken kan breien met de “Magic Loop” techniek:

 

Het is normaal dat de steken in het begin en helemaal die aan het begin van de naald er een beetje geladderd uit zien of iets meer uit elkaar zijn, maak je geen zorgen, dat komt goed. Je kan, om dit wat te verminderen, de eerste steken iets meer naar de punt van de breinaald te brengen als je ze gaat breien.

We hopen dat je deze blogpost leuk vindt en dat we je enthousiast hebben gemaakt om te oefenen met deze techniek, je krijgt hierdoor veel meer mogelijkheden met je rondbreinaald. Deel ook je vorderingen met ons op Social Media met de hashtag #weareknitters.