Hoe brei je een vlinder steek

In deze instructie gaan we je leren hoe je een vlinder steek moet breien. Het is een vrij makkelijke steek als je de instructies hieronder volgt

Om deze steek te maken heb je alleen wat pima katoen van We are knitters en 5mm breinaalden nodig. Voor deze steek moet je een meervoud van 10 steken plus 5 steken opzetten, dat is ook het aantal wat we voor dit voorbeeld hebben gebruikt.

 

Naalden 1 en 3: Brei 5 steken. *Brei 2 steken samen, sla de draad om, brei 1 steek, sla de draad om haal 1 steek af, brei 1 steek, haal de afgehaalde steek over de gebreide, brei 5 steken*. Herhaal van * tot* tot het eind van de naald.

 

 

 

Naalden 2 en 4: *brei 7 steken averecht, haal 1 steek af, brei 2 steken averecht samen*. Herhaal van * tot * tot de laatste 5 steken, brei 5 steken averecht.

 

Naalden 5 en 11: brei alle steken recht.

 

Naalden 6 en 12: brei alle steken averecht.

 

Naalden 7 en 9: *brei 2 steken samen, sla de draad om, brei 1 steek recht, sla de draad om, brei 1 steek, sla de draad om haal 1 steek af, brei 1 steek, haal de afgehaalde steek over de gebreide, brei 5 steken*. Herhaal van * tot * Tot de laatste 5 steken. Brei 2 steken recht samen, sla de draad om, brei 1 steek recht, sla de draad om haal 1 steek af, brei 1 steek, haal de afgehaalde steek over de gebreide.

Naalden 8 en 10: *brei 2 steken averecht samen, haal 1 steek af, brei 7 steken averecht*. Herhaal van * tot * tot er nog 5 steken over zijn. Brei 2 steken averecht, haal 1 steek af, brei 2 steken averecht.