Een rij bloemen breien

Total
17
Shares

Leer hoe je deze unieke steek breit en voeg die toe aan je projecten. In een paar toeren maak je een rij bloemen, die je in een contrastkleur kunt maken zodat ze beter zichtbaar zijn. Te moeilijk, denk je? Wij zeggen van niet. Pak je naalden en bekijk onze video om gemakkelijk te leren hoe het werkt:

Voor deze tutorial gebruikten we ons Pima Cotton, dat een perfecte stekendefinitie geeft.

Veelvoud van 6 steken + 1 steek. Niet keerbaar.

Toer 1: 1 recht, *brei 5 steken recht waarbij je het garen 3 keer om de naald slaat, 1 recht*.  Herhaal van * tot * tot het eind van de toer.

Toer 2: 1 averecht, *houd het garen achter het werk, haal de volgende 5 steken af alsof je ze averecht breit, laat daarbij de extra omslagen los. Haal het garen naar de voorkant van het werk, plaats de 5 steken terug op de linkernaald. Haal het garen naar de achterkant van het werk, haal de 5 steken af naar de rechternaald. 1 averecht*. Herhaal van * tot * tot het eind van de toer.

Toer 3: brei alle steken recht.

Met deze 3 toeren heb je een rij van bloemen. Om met deze steek verder te gaan of om er ergens in je werk mee te beginnen, brei je de volgende toeren:

Brei toer 4 tot en met 12 in tricotsteek.

Toer 11: brei alle steken recht.

Toer 12: 1 recht, *brei 5 steken recht waarbij je het garen 3 keer om de naald slaat, 1 recht*.  Herhaal van * tot * tot het eind van de toer.

Toer 13: 1 averecht, *houd het garen achter het werk, haal de volgende 5 steken af alsof je ze averecht breit, laat daarbij de extra omslagen los. Haal het garen naar de voorkant van het werk, plaats de 5 steken terug op de linkernaald. Haal het garen naar de achterkant van het werk, haal de 5 steken af naar de rechternaald. 1 averecht*. Herhaal van * tot * tot het eind van de toer.

Toer 14: brei alle steken recht.

Herhaal toer 1 – 14 tot je de gewenste lengte hebt bereikt.

Om een contrasterende kleur toe te voegen, gebruik je gewoon een andere kleur garen voor toer 11 tot en met 14.

You May Also Like

Hoe brei je golfjes

Als de randen van je breiwerken en kledingstukken wel wat verlevendiging kunnen gebruiken, probeer dan eens een rand toe te voegen met een andere structuur, die echt de aandacht trekt.…
View Post